AutoDeal.my
Home Proton PROTON Memeterai Perjanjian Kerjasama Strategik dengan myTukar, MUV dan CARSOME

PROTON Memeterai Perjanjian Kerjasama Strategik dengan myTukar, MUV dan CARSOME

by AutoDeal.my
409 views

5/5 - (22 votes)

Kuala Lumpur, 7 Julai 2023 – Syarikat pengeluar kereta nasional, PROTON, telah mengambil langkah penting dalam membentuk perjanjian kerjasama strategik dengan tiga Syarikat Pembidaan Dalam Talian (E-Bidding Company/EBC) yang terkenal – myTukar, MUV, dan CARSOME. Perjanjian ini bertujuan untuk memudahkan proses penjualan kereta tukar beli bagi pelanggan, dan diharapkan dapat memberikan pelbagai faedah yang signifikan.

Artikel lain : Perbandingan Harga Perodua 2023 Terkini Untuk Semua Model

Dalam perjanjian bersama myTukar, MUV, dan CARSOME, PROTON telah menekankan komitmennya untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dalam menukar dan melupuskan kereta lama mereka. Pertumbuhan penjualan yang pesat telah menuntut keperluan untuk menawarkan cara yang lebih baik dan efisien bagi pelanggan untuk meningkatkan kenderaan mereka.

Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif PROTON, Roslan Abdullah, menyatakan kegembiraannya tentang kerjasama ini, menyatakan bahawa “kami sangat teruja untuk bergabung tenaga dengan myTukar, MUV, dan CARSOME kerana kami percaya ini mengubah pengalaman tukar beli untuk pelanggan kami.” Dengan kepakaran tiga syarikat EBC dalam platform e-dagang dan bidaan, Roslan meyakinkan pelanggan bahawa mereka akan menerima penyelesaian yang lancar dan boleh dipercayai untuk menjual kereta mereka, sambil turut menerima nilai tukar beli yang kompetitif.

Kerjasama dengan EBC dijangka memberikan pelbagai faedah kepada pelanggan PROTON. Antara faedah-faedah tersebut adalah kemudahan yang dipertingkatkan, kebolehpercayaan, nilai tukar beli yang kompetitif, ketelusan dalam penetapan harga, pembayaran yang selamat dan pemindahan pemilikan, lelongan harian, penjualan yang lebih pantas dan pemeriksaan menyeluruh.

Salah satu elemen utama dari kerjasama ini adalah penerapan sistem lelongan yang adil dan terbuka. Pelanggan PROTON akan dapat menjual kenderaan mereka melalui platform dalam talian yang mesra pengguna, mengurangkan keperluan untuk melawat pelbagai pengedar atau berurusan dengan pembeli potensial secara langsung. Proses ini dijangka menjimatkan masa pelanggan dan memudahkan mereka dalam proses tukar beli.

Selain itu, pelanggan juga akan mendapat manfaat dari penetapan harga yang telus, di mana mereka dapat membuat keputusan berdasarkan maklumat terkini semasa proses tukar beli. Dengan itu, PROTON dan tiga syarikat EBC ini berusaha untuk memberikan pengalaman yang lebih lancar dan transparan kepada pelanggan.

Roslan Abdullah menambahkan, “PROTON ialah OEM pertama yang membentuk perjanjian strategik dengan EBC dan kami fikir ini akan membantu membuka jalan kepada transaksi tukar beli yang lebih pantas dan lebih telus untuk pelanggan dan seterusnya membantu memacu jualan kereta baharu.

Selaras dengan peningkatan jumlah model yang ditawarkan dan kemas kini barisan semasa, PROTON telah berusaha meningkatkan kualiti produk dan teknologi ketersambungan dalam model mereka. Dengan kerjasama ini, PROTON berharap dapat meningkatkan nilai model mereka serta memberikan kemudahan dan keyakinan lebih kepada pengguna yang berhasrat untuk menaik taraf kenderaan mereka.

Dengan langkah ini, PROTON menegaskan bahawa mereka berkomitmen untuk terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan dan berada di barisan hadapan dalam membawa pengalaman tukar beli kereta ke tahap yang lebih baik dan efisien. Semua pemain industri kenderaan harus mengambil iktibar daripada usaha PROTON ini untuk memahami dan memenuhi keperluan pelanggan masa kini yang semakin terus berkembang.

Sumber : Proton.com

Kesimpulan

Kemudahan Tukar Beli Melalui Platform Dalam Talian

Pertama, pelanggan akan mendapat kemudahan yang ditingkatkan dengan proses tukar beli dilakukan melalui platform dalam talian yang mesra pengguna. Mereka tidak perlu melawat pelbagai pengedar atau berurusan dengan bakal pembeli secara langsung, menjimatkan masa dan usaha.

Transaksi Tukar Beli yang Telus dan Dipercayai

Kedua, proses penjualan kereta lama akan menjadi lebih telus dan boleh dipercayai, dengan sistem lelongan yang adil dan terbuka. Pelanggan dapat menerima nilai tukar beli yang kompetitif bagi kenderaan mereka, dan model penetapan harga yang telus memastikan mereka dapat membuat keputusan dengan maklumat yang tepat.

Pembayaran dan Pemindahan Pemilikan yang Cepat dan Lancar

Ketiga, proses pembayaran dan pemindahan pemilikan akan dipercepatkan untuk mengurangkan potensi kelewatan atau komplikasi dalam transaksi. Hal ini memberikan pelanggan pengalaman yang lancar dan menjadikan proses tukar beli lebih mudah dan cepat dilaksanakan.

Meningkatkan Nilai Model PROTON dan Keyakinan Pengguna

Keempat, kerjasama ini diharapkan dapat meningkatkan nilai model kereta PROTON serta membina keyakinan pengguna. Dengan menggunakan platform terbuka, nilai jualan semula untuk model PROTON boleh dipertingkatkan, memberi gambaran pemilikan yang lebih jelas kepada pembeli, dan seterusnya membantu memacu jualan kereta baharu.

Related Articles